Mercedesekkel bővül a Mol Limo flottája

MTI   ·   2018.09.25. 13:08

Az idén januárban elindított Mol Limo jelentősen túlteljesítette a várakozásokat, már több mint harmincötezer felhasználója van az autómegosztó szolgáltatásnak. Az első fél év alatt több mint másfélmillió kilométert tettek meg a fővárosban közlekedők – mondta Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az autómegosztó szolgáltatás keretében száz elektromos és háromszáz benzinüzemű Volkswagen up! áll a felhasználók rendelkezésére, ehhez csatlakozik az ötven Mercedes. Az igények felmérése alapján választották ki a prémium, ugyanakkor fiatalos, lendületes modellt, amellyel újabb felhasználókat céloznak meg. Az autómegosztó szolgáltatásnak egyre nagyobb teret kell kapnia a városi közlekedésben, be kell illeszteni a hagyományos közlekedési módok mellé.

A Mol írásos tájékoztatása szerint a vállalat 2016-ban elfogadott stratégiájában megfogalmazta, hogy sokkal nagyobb szerepet szán a mobilitási szolgáltatásoknak, ennek fontos mérföldköve volt a Mol Limo elindítása. A szolgáltatás fejlesztésével folytatódik a Limo célkitűzésének megvalósítása, amely szerint a vállalat folyamatosan növeli a gépkocsiflottát, az infrastrukturális fejlesztések függvényében fokozatosan emelve benne az elektromos autók arányát, továbbá a szolgáltatás működési területét 2020-ra Budapest közigazgatási határáig kiterjeszti.

Az autómegosztó szolgáltatás területe a januári indulás mintegy tíz négyzetkilométerrel, hetven négyzetkilométerre bővült. A zónabővítés előfeltétele volt a megfelelő töltési infrastruktúra kialakítása, ezért a Mol a külső Váci úton található töltőállomásán is elektromos töltőegységeket alakított ki.

A Kecskeméten gyártott, ettől az évtől forgalmazott Mercedes-Benz A-osztályt a Mol Limo flottájában a havidíjas felhasználók percenként kilencvenkilenc forintért, az alkalmi felhasználók száztizenegy forintért vehetik igénybe.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek