Mi lesz veled Muki?

Antal Norbert   ·   2013.01.29. 10:23

A Mukit üzemeltető egyesület elnöke, Andróczi István elmondta, hogy amióta átvették a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő kisvasutat, mindig volt arra lehetőségük, hogy az elismert felújítások árát levonják a 140 ezer forintos bérleti díj árából – írja a BAMA.hu. Tavaly azonban már az eredeti, teljes összeget kellett befizetnie az egyesületnek, mert a Pécsi Kulturális Központnál (PKK) azt mondták, hogy kiadták nekik: városi ingatlant ingyen nem adhatnak bérbe.

Andróczi szerint azonban korábban sem volt szó ingyenességről, hiszen a bérleti díjnál rendszeresen többet költöttek Mukira évente. Különösen annak fényében meglepő az önkormányzat döntése az egyesület vezetője szerint, hogy megszűnt a vidámpark is, ami közre játszhat a kisvasút 20 százalékos utasszám-csökkenésében.

A pécsi Muki testvére a Debreceni Vidámparkban közlekedik<br >(fotó: wikipedia)

A PKK igazgatója, Horzsa Gábor ugyanakkor azt mondta, hogy a kisvasutat jelentős összeggel támogatják, hiszen a civil egyesület helyett befizetik az utasbiztosítást, állják a vasúti műszaki szakértő díját és néhány éve pályázati forrásból ötmilliós felújítást hajtottak végre a C-50-es mozdonnyal vontatott kisvasúton.

Kapcsolódó hírek