Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát a Volánbusz munkavállalói? Online felmérés indul az autóbusz-vezetők körében

Volánbusz/iho   ·   2024.04.10. 15:15
00_volanbusz_kerdoiv

Április 10. és május 3. között több mint tízezer autóbusz-vezető munkavállalóját kérdezi meg a Volánbusz.

Országos szolgáltatóként a Volánbusz évente mintegy 17 millió 500 ezer járatot indít, az autóbuszok által megtett hasznos kilométer-teljesítmény meghaladja a 400 millió kilométert. A volános autóbusz-vezetők 2741 helyközi és 733 helyi vonalon összesen 3147 települést szolgálnak ki, a hatezer autóbusznak köszönhetően a Volánbusz Európa egyik legnagyobb járműparkú autóbuszos szolgáltatója.

(illusztrációk: Vörös Attila)

A közlekedési kultúra napjához kapcsolódva – amit a Közlekedéstudományi Egyesület idén tizedik alkalommal szervez meg – a Volánbusz április 10. és május 3. között online felmérést tart autóbusz-vezetői körében. A Volánbusz többek között arra kíváncsi,

  • a munkavállalói szerint mi ma a legégetőbb közlekedési probléma a hazai utakon,
  • milyen gyakran találkoznak közlekedési szabálytalanságokkal,
  • mi jelenti szerintük a legnagyobb közlekedési veszélyt az autóbuszos közösségi közlekedésre nézve.

A kérdőív kitöltése után a válaszokat összesítik, kiértékelésük után a legfontosabb megállapításokat a közlekedési kultúra napján, május 11-én nyilvánosságra hozzák.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek