Narancsriasztás Kelet-Magyarországon is

MTI   ·   2012.02.16. 10:50

A hófúvás miatt másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – közölte Fehér Tamás, a szolgálat munkatársa.

A meteorológus elmondta: az ország szinte összes megyéjére legalább elsőfokú, azaz citromsárga riasztást rendeltek el; csütörtök estére viszont mérséklődik a szél.

Az északnyugati szél miatt északkeleten a széllökések elérhetik az óránkénti 55-65 kilométeres sebességet, míg a Dunántúlon az óránkénti 65-85 kilométeres, ezen belül a Bakony térségében a 90 kilométer per órás széllökés sem zárható ki.

Északkeleten, ahol a hőmérséklet fagypont alatt maradt, erős hófúvás várható, a Dunántúlon és a Duna–Tisza-köze nyugati határán azonban az olvadás miatt csökkent ennek a veszélye.

Az OMSZ szerint néhol előfordulhat hózápor, kisebb havazás, de országos szintű, számottevő csapadék nem várható csütörtökön. Péntek hajnalban az előrejelzések szerint északnyugat felől havazás kezdődik, nyugaton eső, a középső megyékben havas eső várható. A Bakonyban a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.