Nem látni a fától a fát

Arnold Balázs   ·   2014.03.05. 07:45
dudar_kicsi

A tavasz kezdetével új lendületet kapott a fakitermelés a Bakonyban is, így a favonatok száma is szépen megugrott. Vinye mellett immár Dudarbányán is csak fát rakodnak, ott, ahol néhány éve még a bauxit volt a fő nyersanyag.

A hét elején egymás után két nap is vitt és hozott kocsikat az egyik veszprémi tartalék. A mozdony jellemzően az első személyvonat után megy Veszprémből Zircre, majd a Győr felől érkező vonat elhaladása után indul ki Dudarbányára – vagy ha kevesebb a kocsi, a kettő között kiszolgálja Vinyét, mert erre is volt már példa. A dudari vonalat bár gondozza a pályafenntartás, a környezete eléggé gazos, így a fotózáshoz sem igazán lehet jó helyet találni, hosszú gyaloglás után sem.

A dudari ívet körülölelő fák mögül bukkan ki a tolatós<br>A képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból

Dudarbányán csak keveset időzik a Dácsia: becseréli az üres és rakott kocsikat, majd a kötelező adminisztráció és fékpróba után indul is vissza Zircre. Onnét az igények függvényében Vinyére vagy Eplénybe megy további rakott kocsikért, amelyeket Veszprémbe visz le. Onnét már a Cargo irányvonatba sorozva viszi el a Bakony fájával rakott kocsikat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek