Nemzetközi kerékpárút épül a töltésen

iho   ·   2014.02.18. 08:10

Kerékpárút épül a Tisza jobb partján lévő árvízvédelmi töltésen Tiszasüly és Kőtelek között. A tizenkét kilométer hosszú és három méter széles, zúzottkő alapra terített aszfaltcsík nyár végi elkészülte után része lesz az EuroVelo – Lappföldtől Athénig tartó – nemzetközi kerékpárút-hálózat 11. számú útvonalának.

A beruházás uniós pénzből valósul meg. Miután az irányító hatóság a közelmúltban arról döntött, hogy 80 millió forinttal megemeli a projekt kötelezettségvállalását, így immár összesen 680 millió fordítható a kiépítésre — közölte Lovas Attila, a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője az MTI-vel.

(Forrás: kötivizig.hu)

A fejlesztéssel alapvetően a turistáknak kívánnak kedvet csinálni a táj felkereséséhez. A beruházás során három helyen alakítanak ki pihenőhelyet, és ezek közül két helyen tájékoztató táblák nyújtanak segítséget a kerékpározóknak. Ezeken feltüntetik a turisztikai látványosságokat, azok internetes elérhetőséget, valamint a helyi flóra és fauna jellegzetes fajait is megismerhetik az érdeklődők. A tartalmakhoz a projekt honlapján és egy Facebook-oldalon is hozzá lehet férni. Az információs és tájékoztató táblákon, valamint a honlapon angolul is megjelennek a tudnivalók.

A Kötivizig a töltéskoronán lévő utat egyben szervizútként használhatja, így az árvízvédelmi munkák a korábbihoz képest sokkal gyorsabban végezhetők el.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Utolsó figyelmeztetés

iho/vasút   ·   2024.05.12. 12:00

Az Európai Bizottság indoklással megalapozott állásfoglalásában szólította fel Bulgáriát, Észtországot, Szlovéniát, Horvátországot, Szlovákiát és Írországot arra, hogy a TEN-T irányelvet ültessék át nemzeti jogrendjükbe.

Nagyvasút Vasút

Jön a DAC, megszaladnak a vasútvállalati kiadások

iho/vasút   ·   2024.05.05. 15:00

A Digital Automatic Coupling európai bevezetését sürgető német nyelvű országok közlekedési miniszterei „Jön a DAC!” jeligére közös nyilatkozatot írtak alá, ezzel is jelezve elkötelezettségüket a vasúti teherszállításban a digitális automata csatlás gyors bevezetése és közös finanszírozása iránt.