Nyomasztó hétkezdet, teherautót gázolt a Kék Hullám

iho.hu   ·   Frissült: 2024.08.26. 14:15
Polgárdi, vasúti baleset

A polgárdi önkormányzati tűzoltók segítségével jutottak el az értük küldött mentesítő autóbuszokhoz annak a vonatnak az utasai, amely egy – nem sokkal a történtek előtt műszakizó – teherautóval ütközött össze Polgárdi határában, Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásnál, a 72302-es út vasúti átjárójában.

Minden figyelmeztetés, kampány hiábavaló, sorozatban okoznak fennakadást az útátjárós balesetek a MÁV hálózatán. Ezúttal a Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó, Balatonfüredről 11:15-kor továbbindult Kék Hullám Intercityvel (19797) ütközött egy tehergépjármű Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A vonaton mintegy kétszázan utaztak.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején – várhatóan késő délutánig – szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel. A 72302-es út vasúti átjárójában a gépkocsiba szorult személyt a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték és átadták a mentőknek a műszaki mentést végző polgárdi önkormányzati tűzoltók. A helyszínre érkeztek a székesfehérvári hivatásos tűzoltók is. A rajok áramtalanították a teherautót.

Értesüléseink a balesetben a 197-es Szili mozdonyvezetője megsérült, a homokot szállító teherautó sofőrjének sorsáról viszont egyelőre hivatalosan meg nem erősített hírek érkeznek. A szerencsétlenség másik szereplője  egy Skoda Liaz volt – a teherautót nem sokkal a baleset előtt műszaki vizsgáztatták le… A Liazról a fofotruck.ru felvétele itt található. 

Frissítés:

Időközben Sebestyén Mária rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy a kocsit vezető 67 év körüli férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Fiatalokat ért tragédiák

MÁV/iho   ·   2024.09.11. 08:30

Szörnyű tragédiákkal zárult a nyári szünidő és kezdődött az új tanév. Az elmúlt egy hónapban két tinédzser tragikus halálát és két fiatal életveszélyes sérülését okozta a figyelmetlenség, közlekedés közben a fülhallgató használata, a telefon nyomkodása és a tiltott vasútüzemi területen tartózkodás.

Vasút Nagyvasút

Az utószezonban is könnyen eljuthat a Balatonhoz

iho/vasút   ·   2024.09.02. 19:30

Az utasigényekhez alkalmazkodva az utószezonban is külön menetrenddel segíti a MÁV-Start a tóhoz való eljutást: szeptember 22-éig Budapestről és több dunántúli városból is sűrű közlekedéssel, átszállás nélkül lehet eljutni a Balatonhoz.