Odaért az utánpótlás az ISS-re

iho/repülés   ·   2016.12.13. 16:15
konotori-6_0

A Japán Űrkutatási Ügynökség, a JAXA H-2B típusú hordozórakétája emelte a levegőbe a Konotori-6 teherűrhajót a dél-japáni Kagosima prefektúrában működő tanegasimai űrközpontból. A legénység nélküli teherhajó közel hat tonna ellátmánnyal a fedélzetén indult a Nemzetközi Űrállomásra, hogy a december elején a szintén ember nélküli, megsemmisült orosz Progressz MSZ-4 teherszállító űrhajó rakományát pótolja. Miután a Konotori-6 sikeresen Föld körüli pályára állt, a terveknek megfelelően ma gond nélkül dokkolt az ISS-hez.

Itt még a Földön, a kilövőpadon. Ha képünkre kattint, a megnyíló galériában megnézheti a dokkolást is! (fotók: Daily Mail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Blog Sportrepülés Szárnyak és gondolatok

Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.