Olimpia: visszaesett a légiforgalom Angliában

iho/repülés   ·   2012.09.11. 16:00
cim3

Az olimpia sok vendéget hozott, a brit repülőterek forgalma valamelyest mégis visszaesett, legalábbis a legjelentősebb reptérüzemeltető, a BAA adatai szerint.

A cég által kezelt öt reptéren, köztük Heathrow-n az utasforgalom augusztusban 1,9 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Méginkább érzékelhető volt a csökkenés augusztus első két hetében, amikor a forgalom visszaesése az előző év hasonló időszakához képest 4,6 százalékos volt, míg a hónap második felében csak 0,3 százalék volt a mínusz.

Heathrow-n az európai járatok mellett igen intenzíven csökkent az indiai, a brazíliai és a kínai vonalakon a forgalom, 8,7, 9,5 és 4,1 százalékkal. Stansteden 5,2, Southamptonban 6,4 százalékos volt a visszaeesés.

Az adatok mögött az airport_technology.com szerint az olimpia húzódik, csak más módon, mint arra korábban számítottak. A beutazó forgalom elég nagy volt az olimpiára, azonban a jelek szerint épp a játékokra tekintettel maguk az angolok inkább otthon maradtak és lefújták vagy áthelyezték szokásos nyári utazásukat. Ugyanakkor a kifejezetten a sporteseményekre érkező utasokkal szemben sok turista ugyancsak elkerülte a zsúfoltnak ígérkező időszakot, és máskor utazott vagy utazik Londoba.

Kapcsolódó hírek