Osztalékot fizethet a Waberer's a 2022-es eredményrekordjából

MTI/iho   ·   2023.03.28. 14:20

Részvényenként 100 forintos osztalékfizetést javasolhat a Waberer's International vezetése, miután tavaly a tőzsdei bevezetése óta legmagasabb, 33,3 millió eurós (csaknem 13 milliárd forint) EBIT-tel (kamatok és adózás előtti eredmény) zárt.

A társaság 2021-hez képest 22,5 százalékkal növelte az EBIT-et, a 675,9 millió eurós (csaknem 270 milliárd forint) árbevétel 14,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A nettó eredmény 18,1 millió euróról 16,2 millió euróra csökkent éves szinten, ám az utolsó negyedévben 31,8 százalékkal nőtt 2021 azonos időszakához képest.

A közlemény szerint a 2022-es eredmény kiemelkedő, ráadásul nehéz körülmények között sikerült elérniük, hiszen a vállalat működésére az orosz–ukrán háború több szempontból is kedvezőtlenül hatott. A kihívások leküzdésében jelentős szerepet játszott, hogy az elmúlt években válságálló cégcsoportstruktúrát sikerült kialakítani.

Barna Zsolt vezérigazgató a közlemény szerint kiemelte, hogy nem csupán stabilizálták a vállalat működését, hanem új irányokba is nyitottak, és további növekedést támogató beruházásokat készítettek elő. A Waberer's rekordteljesítményét többek között az egyedi szolgáltatásokkal és a gyors reagálású szervezeti kultúrával magyarázta.

A logisztikai szolgáltatások kereslete ugyan visszaeshet a lakossági fogyasztás és az ipari termelés csökkenése miatt, de ezt a Waberer's kevésbé fogja érzékelni a magas hozzáadott értéket tartalmazó logisztikai szolgáltatásoknak köszönhetően.

A vezetőség az eddigiek alapján idén is bevétel-növekedéssel számol. Az EBIT valószínűleg szinten marad, de a tavalyihoz egyszeri hatásként a 2,7 millió eurós beruházási támogatás is hozzájárult.

A szállítmányozó és logisztikai társaság 2800 tehergépjárműből álló flottát és több mint 250 ezer négyzetméter raktárt üzemeltet, ezzel a térség legnagyobb logisztikai kapacitása áll a rendelkezésére.

A Waberer's részvényeit 2017 óta jegyzik a BÉT prémium kategóriájában. Hétfőn 1845 forinton zártak, értékük egy éven belül 1735 és 2340 forint között változott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek