Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata

MTI   ·   2019.04.11. 13:41

Ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata. A csürörtöki átadáson Szekó József (Fidesz-KDNP), a Duna-parti város polgármestere hangsúlyozta: Mohács régi álma valósult meg a hajó beszerzésével, mert így részletesebben bemutathatják a település körüli "csodálatos természeti környezetet" Gemenctől a Béda-Karapancsa tájegységig. Az egy busznyi csoportot szállító hajót egy magyar-horvát projektben, egy Interreg-pályázatnak köszönhetően tudta megrendelni a baranyai város.

Az óránként negyven kilométeres sebességű hajót a fővárosi Magyar Kikötő Zrt. magyar mérnökei tervezték, kivitelezésben több mint húsz külföldről hazatért magyar szakember vett részt. A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. által üzemeltetett hajó, kialakításának köszönhetően, a kirándulásokon túl kulturális és vállalati rendezvények, tréningek megtartására, tanulmányi kirándulások, valamint tíz-tizenöt kerékpár szállítására is alkalmas.

A mohácsi önkormányzat tájékoztatása szerint a tervezett kiránduló-útvonalak a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig terjednek, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet. A hajó szolgáltatásai az utazóközönség részére belföldön április 15-től érhetők el. Határon túli utazásra várhatóan június 1-től nyílik lehetőség. Az átadót követően a Mohács I. első útjaként a horvátországi Eszékre indult, ahonnan várhatóan csütörtökön délután tér vissza.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek