Pályakarbantartás a gyermekvasúton

MTI   ·   2018.10.15. 11:27

A MÁV hétfői közleménye szerint október 28-ig munkanapokon óránként, hétvégén harminc–negyven percenként, a megszokottól eltérő időpontokban indulnak a járatok. Október 29-31-én az őszi tanítási szünet miatt a munkanapokon a megszokottnál sűrűbben, körülbelül 45 percenként közlekedik majd a kisvasút. A munkálatok idején a Szépjuhászné állomás a Széll Kálmán térről a 22-es, 22A és 222-es busszal érhető el. A Széchenyihegy térsége átszállás nélkül a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől a 21-es és 21A busszal közelíthető meg, mivel a fogaskerekű vonalán is vágányzár lesz. A vasúttársaság szerint a városba visszajutáshoz a gyermekvasút Normafa megállóhelyén érdemes átszállni a Széll Kálmán tér felé közlekedő 21-es vagy 21A járatra. Az ideiglenes menetrend a gyermekvasút honlapján, a www.gyermekvasut.hu/vaganyzar-1810 oldalon érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Elhárulhatnak az akadályok az uniós hosszútehervonat-projekt megvalósulása elől

iho/vasút   ·   2024.03.05. 12:00

Az Európai Parlament TRAN bizottsága egyhangúan jóváhagyta az uniós vasúti infrastruktúra kapacitásának optimalizálását sürgető javaslatot. A terv több árut juttat a vonatokra – ez a Green Deal kulcsfontosságú eleme – a kiterhelt vasúthálózaton jelentkező problémák felszámolásának és a tehervonatok útvonalának szisztematikusabb tervezésének az igényével. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb.