Péntektől irány az Adria!

iho/vasút   ·   2019.06.12. 16:48

Pénteken 18 óra 55 perckor indul az idei első Sea←You Adria expresszvonat a Keleti pályaudvarról. Ezzel és június 21-étől szintén naponta közlekedő Istria expresszvonattal kedvező áron és az adriai nyaralás két éjszakájának szállásköltségét is megspórolva lehet eljutni a tengerhez.  Az utasok a járatokon töltött, átaludt éjszaka után, reggel kipihenten érkezhetnek meg négy tengerparti üdülőhely valamelyikére, átszállás nélkül.

A Budapestről az Adriára ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal naponta induló, oda és vissza is éjszaka közlekedő két Sea←You vonat a piacon egyedülálló szolgáltatás: utazás és egyszerű szállás is egyben.

A Sea←You Adria expresszvonat június 14-től szeptember 6-ig naponta 18 óra 55-kor indul Budapestről, a Keleti pályaudvarról Splitbe. A vonatról átszállási lehetőség is adódik Zadar és Šibenik felé. A vonatra az idei évtől új, kedvezményes, Start Split elnevezésű menetjegyek is válthatók, korlátozott számban. Ezek ára a Magyarországon megtett szakasz hosszától függ: a Balaton partjáról huszonkilenc, Budapestről harminckét, Kelet-Magyarországról pedig negyvenkét eurótól válthatók meg irányonként. Az Adria expresszen kerékpár is szállítható.

A másik összeköttetés a június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedő Sea←You Istria expressz, amellyel a szlovén tengerpart „fővárosa”, Koper, valamint a Kvarner-öböl nagy múltú üdülőhelye, Abbázia (Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Déli pályaudvarról. A vonatról történő átszállással Pula és Trieszt felé lehet könnyen eljutni. A felnőtteknek szóló jegy ára a fiumei, abbáziai, koperi és pulai tengerpartig oda-vissza negyvenkilenc euró. Triesztbe egyúti jegy 42,40 euróért, oda-vissza úti jegy 84,80 euróért váltható. A gyermekek életkortól függően díjmentesen vagy féláron utazhatnak. A biciklit ezzel a vonattal utazva sem kell otthon hagyni: a szlovén adriai partszakaszra is lehetséges a kerékpárszállítás.

A Sea←You éjszakai vonatok minden korosztálynak felejthetetlen utazási élményt kínálnak. Mindkét vonaton hat-, illetve nyolcszemélyes ülőhelyes fülkék, valamint többféle fekhely közül választhatnak az utasok. Pároknak kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést, fiataloknak és családoknak négy-hat ágyas fekvőhelyes fülkéket kínál a MÁV-Start, a tengerparti szálláshely árak töredékéért.

Részletes információk ide kattintva érhetők el.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek