Poggyászrakodó ragadt a poggyásztérben

iho   ·   2017.01.03. 09:15
cim

Az érkező gép poggyászterébe bezárva találták kollégájukat a washingtoni Dulles International repülőtéren a United alkalmazottai. A United Express UA6060-as járatát teljesítő gép Chalotte városából repült Washingtonba, a Mesa Airlines üzemeltetésében.

A rendkívül szűkszavú United-közlemény nem említi, milyen állapotban volt a megtalált rakodó, de nincs arra utalás benne, hogy nem élte volona túl a repülést, más források szerint megúszta súlyosabb következmények nélkül. A járatot rendszerint Embraer 170/175-ös gépek teljesítik, a szokásos menetidő egy óra húsz perc, és ennek jelentős részét a gép utazómagasságban, 27 ezer lábon vagyis kevéssel 8300 méter alatt repüli.

Ugyanakkor a modern utasszállító repülőgépek többségének poggyásztere hermetizált, és fűtése is van, tehát az illető 45 éves rakodó, aki ügyvédje tanácsára nem nyilatkozik a sajtónak, feltehetően nem forgott életveszélyben.

Azt is más hírforrásokból lehet tudni, hogy miközben a gép a járatot repülte, az észak-karolinai repülőtéren észrevették a rakodó hiányát, és ezért Washingtonban a leszálló gépet már a beavatkozáshoz szükséges egységek várták, de a jelek szerint végül mentőre sem volt szükség.

(fotó: Airways News)

Mint kiderült, az illető poggyászkezelő Reginald Gaskin egy texasi központú kiszolgáló cég, a G2 Secure Staff alkalmazottja, de ez a vállalat ugyanúgy nem hajlandó részletesebben beszámolni a történtekről, mint a United.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek