Pünkösdi tartályos

Vörös Attila   ·   2023.05.30. 09:00
0541_DSCF1604_230529_

A Eurogate szokásos heti bajai tehervonata nem maradt el a pirosbetűs ünnep miatt.

A Floyd, majd jogutódja, a Eurogate már 2011 óta hordja a gázolajjal és benzinnel töltött tartálykocsikat az egyik bajai iparvágányra. A kocsik hétfőn, kora reggel szoktak megérkezni, majd lefejtés után szerdán hagyják el Baját. Az évek során vonat legtöbbször a kelebiai vonal felől közlekedett, de a 150-es átépítése miatt tavaly áttelepedett a Sárbogárd–Bátaszék irányra. Volt már erre példa a korábbi években néhányszor, sőt, volt olyan időszak is, hogy Dombóvár felől az 50-esen járt a Floyd Bajára.

Szekszárdra érkezik egy kiadós zuhé közben a csak nyáron fotózható tartályvonat (fotók: Vörös Attila)

A rakott tartályvonatok manapság hétfőnként, kora hajnalban indulnak el Ferencvárosból – a szerelvény reggel 7 óra körül már Bajára is ér. Pünkösd hétfőn sem maradt el a menet, a Eurogate Constantin Grouptól bérelt 946-os Sulzere fél négy körül startolt Budapestről. Különösebb ellenfele nem volt az éjszakában, de egy szokatlan kivétel azért akadt. A 18319-es személy hétvégéken és ünnepnapokon jár csak, most kivételesen tehát hétfőn is nekiveselkedett a Bézé Bátaszékről Sárbogárdra hajnalok hajnalán. A tartályos reggel 5 óra körül Cecén keresztezett vele, majd Szekszárdig meg sem állt.

Őcsény megállóhoz közelít a szerelvény, a háttérben Szekszárd dombjai

Itt bevárta a 8309-es Baja–Székesfehérvár Gemenc Interrégiót, és rotyogott is tovább Bátaszék felé. A következő ellenfél Pörbölyön várt rá, a Bajáról Dombóvárra közlekedő 38757-es személlyel fél 7 előtt kicsivel találkozott a Gemencben. Innen már csak egy szűk negyed óra Baja, és még egy pici az iparvágány.

Itt pedig már Bátaszék előtt kanyarog a jó tempót futó tartályos

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek