Putyin dolgokat néz... Illetve vonatokat!

iho   ·   2013.11.16. 16:24
putyin00

Az Ural Locomotivesnál megkezdték a Lasztocska, azaz Fecske névre keresztelt regionális villamos motorvonatok sorozatgyártását. Vlagyimir Putyint Joe Kaeser, a Siemens elnöke kísérte végig a gyárban

"Az Ural Locomotives kiemelkedő példája Németország és Oroszország közötti sikeres együttműködésnek. A Siemens megbízható partnere volt és marad Oroszországnak és vállalatainak" – jelentette ki Joe Kaeser.

Putyin (garbóban) madárnézőbe ment Jekatyerinburg mellé (fotók: Ural Locomotives)

Az Ural Locomotives Jekatyerinburg közelében van, elsősorban tehervonatok előállítására specializálódott. A Lasztocskát az üzem új termelő egységében szerelik össze, amely a világon jelenleg az egyik legmodernebb szerelőcsarnok. Épp ezért az Ural Locomotives egy intenzív képzési programot keretében orosz munkásokat és mérnököket küldött a krefeldi Siemens-művekbe. Szükség is van a szakértelemre, hiszen 2017-re az új Ural Locomotives-művekben 1700 munkatársat foglalkoztatnak majd.

Ez nem Lasztocska, viszont meg lehetett fogdosni...

Az orosz vasutaknak szerződés szerint az Ural Locomotives 2020-ig 1200 Lasztocskát gyárt. Ezek közül az első kilenc ötkocsis szerelvényt már 2014-ben leszállítják, 2015-ben újabb harminc Lasztocskát kell átadni az orosz vasutaknak. Azaz az igazán nagy meló az utolsó öt évre marad, ekkor 1161 motorvonatot kell elkészíteni. Lesz mit csinálni...

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek