Rába-üzletek: futók traktoroknak, kamionoknak

iho/közút   ·   2012.03.12. 17:00
raba_cim

Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek – hangzik a cég közleménye.

A világ vezető mezőgazdasági járműgyártója, a Deere&Company és a Rába közös fejlesztéseként elkészült futómű a világ egyik legnagyobb méretű, teljesítményű és hatékonyságú traktorának hajtásáról és kormányzásáról gondoskodik. A járművet és annak futóművét a modern, nagyméretű farmgazdaságokon előforduló legnehezebb mezőgazdasági munkákra, és új funkcióként az extrém terheléseket jelentő építőipari alkalmazásokra (például földgyaluzás) tervezték.

A John Deere több mint egy évtizede stabil megrendelője a győri cégnek. A Rába ma már komplex mérnöki megoldásokat szállít amerikai partnerének. A most aláírt beszállítói szerződés újabb 5 évre rögzíti a felek partnerségét. „A sikeres fejlesztési projekt stratégiai jelentőségű számunkra, hiszen így tovább növelhetjük a magas hozzáadott értékű termékek arányát az értékesítésünkben, egyben megerősíthetjük pozícióinkat a stratégiai szegmensnek számító nagyteljesítményű mezőgazdasági erőgépek piacán.” – emelte ki Pintér István a Rába elnök-vezérigazgatója. A válság ellenére a szegmensből származó árbevétel a Rábánál dinamikusan növekszik, 2012-ben elérheti a 30 millió eurót.

Hasonlóan fontos a győri Rába Futómű Kft. jelenléte az európai tehergépjármő piacon. A Scania céggel kötött megállapodás révén a Rába 2011-től további futómű komponensek szállítását kezdte meg a Scania tehergépjárműveihez. „Büszkeséggel tölt el, hogy a Scania a globális járműipar prominens szereplőjeként bizalmat szavaz termékeinknek, így egy igazán rangos európai klubhoz csatlakozott a cégünk”- mondta Pintér István a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Scania-üzlet megkötésekor.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.