Reptéri dühroham-sztriptíz vámosoknak

iho/repülés   ·   2011.08.26. 14:14

Mint a Royal Gazette Online című bermudai weboldal hírül adta, Loukai Phillips Londonból érkezett. Nyilvános helyen elkövetett közszeméremsértésért bűnösnek találta a helyi bíróság, és egyelőre ügyvédje érvelését sem fogadta el, amely szerint az incidens a bermudai vámhatóságok okozta frusztráció miatt történt.

Mint kiderült, az illető hölgyet már többször vetették alá teljes levetkőztetéssel együtt járó teljes testi motozásnak, és amikor megtudta, hogy ismét ez következik, akkor tört ki rajta a dühroham. A születése szerint bermudai Phillips a reptéren kijelentette: azért jött, hogy a bankszámláját lezárja, és soha többé nem tér vissza, mert belefáradt abba, hogy állandóan megalázzák.

A bíróság viszont súlyosbító körülménynek tudta be, hogy a helyszínen, a terminál vámterületén gyerekek is voltak, miközben a hölgy nemcsak teljesen levetkőzött, hanem eközben igen csúnya szavakat is használt. A bíró végül 12 hónapra felfüggesztett büntetést rótt ki rá, szerinte a vámosok csak a a dolgukat végzik, és ha valaki nem akarja magát ennek alávetni, akkor ne utazzon.

A híradást kísérő olvasói megjegyzések szinte egyöntetűen állítják, hogy a Bermudákra érkezőket és onnan indulókat valóban sűrűn vizsgálják arrogáns és megalázó módon az ottani vámosok. Egyes feltételezések szerint a hivatalnokok elég jól érzékelhető szempontok szerint választják ki „áldozataikat”, főképp a feketebőrű volt bermudaiak közül. Akadt, aki már több, mint tízszer kellett, hogy keresztülmenjen az eljáráson, megpróbálták rábizonyítani, hogy a legutolsó pólója is csempészáru. Majd miután végeztek, mert ezúttal sem tudták tetten érni, az utas alig tudott kijutni a reptérről, mert már bezárták a terminált.

Kapcsolódó hírek