Rosszak a gyalogosokat védő lámpák Egerben

iho/közút   ·   2012.06.27. 13:43

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője arról tájékoztatta a Heol.hu portált, hogy kivitelezés közben derült ki: nem megfelelően tervezték meg az áramellátást.

Néhány hete három, a biztonságos gyalogos átkelést segítő lámpát telepítettek Eger forgalmas útszakaszain. A 25-ös főút mentén a Mátyás Király úton két helyen, a Fadrusz és a Külsősor leágazásainál, továbbá a Rákóczi és a Vallon út találkozásánál állítottak lámpákat. A lajosvárosi berendezéseket két hét különbséggel helyezték üzembe, a felsővárosi készülékek viszont még mindig nem villognak.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, A jóváhagyott eljárás helyett a munkálatok megkezdésekor új műszaki megoldást kellett kialakítani, ami az áramellátási terület viszonyai miatt jóval bonyolultabb műszaki és eljárási feladatot adott. A szóvivő szerint júliusra már működhetnek a lámpák.

A lámpák célja a gyalogosok védelme és a járművek sebességének csökkentése, ám akár a forgalom irányítására is alkalmasak. A szakemberek tapasztalatai szerint már most jelentősen javult a legvédtelenebb közlekedők helyzete.

Kapcsolódó hírek