Ryanair-dömping Lengyelországban

iho/repülés   ·   2012.09.24. 17:12
cim

A múlt héten ünnepelte az ír központú fapados légitársaság egymilliomodik katowicei utasát. A helyszínen a Ryanair helyettes vezérigazgatója, Michael Cawley sajtóértekezletén igen ambíciózus lengyelországi növekedési tervekről beszélt, új bázisokról, és jövő évben 40 új járat beindításáról.

Katowicéből Cawley Lublinba utazott, ahonnan az új repülőtér november végi megnyitása után a társaság háromszor repül hetente London Stanstedre és kétszer Dublinba. Az egykori katonai majd GA-reptér helyén megnyílt Varsó közeli Modlin után Lublin lesz idén a második újonnan megnyílt lengyelországi közforgalmi repülőtér.

A tájékoztatóról hírt adó anna.aero megjegyzi, hogy a Wizz Air már korábban bejelentette a maga Lublin-Luton és Lublin-Oslo járatát, a Ryanair pedig, akárcsak Modlin esetében, most is gyorsan belép az új piacra és versenyre kényszeríti a Wizzt.

És hogy még mindig legyen alkalom az ünneplésre, a Ryanair ugyancsak ezekben a napokban köszöntötte négymilliomodik utasát Wroclawban. A szerencsés hölgy utalványokat kapott további járatokra.

Kapcsolódó hírek