Skytrax 2016: újra, negyedszer az Emirates a legjobb

iho/repülés   ·   2016.07.21. 16:15
cim

A világ legjobb légitársasága címet az iparág legnagyobb légiutas-elégedettséget vizsgáló kérdőívének eredményei alapján ítélik oda, így a légitársaságok nemzetközi szinten is elismert minősítése. Idén 104 ország összesen 19,2 millió utasának 280 légitársaságra vonatkozó válaszai alapján dőlt el a nyertes vállalat kiléte. A Skytrax kérdőív negyvenegy kulcs teljesítménymutató alapján méri a légiipar front-line termékeinek és szolgáltatásainak minőségi sztenderdjét.

A díj tizenöt évvel ezelőtti megalapítása óta az Emirates negyedik alkalommal nyerte el a legnagyobb elismerést. Először 2001-ben, majd 2002-ben, ezt követően pedig 2013-ban is az Emirates-nek ítélték oda a világ legjobb légitársasága címet. A légitársaság 2001 óta összesen húsz Skytrax World Airline díjat kapott.

Tim Clark, az Emirates Airline elnöke azt mondta, „megtiszteltetés, hogy átvehetjük a legjobb légitársaságnak szóló Skytrax-díjat. Nekünk az utasaink kényelme a legfontosabb, és keményen dolgozunk azért, hogy világszerte a lehető legjobb utazási élményt biztosítsuk minden területen, az év minden napján. Folyamatosan fejlesztjük termékeinket és szolgáltatásainkat, a földön és a levegőben egyaránt. Odafigyelünk utasaink véleményére, és legfontosabb célunk, hogy megfeleljünk elvárásaiknak, illetve túlszárnyaljuk azokat. Az a tény, hogy a Skytrax-díjak az utasok visszajelzésein alapulnak, örömteli és csodálatos elismerése mindannak a sok éves munkának, amely az Emirates-élmény megteremtését jelentette.”

Edward Plaisted, a Skytrax elnöke a díjról elmondta, az Emirates negyedik, A világ legjobb légitársasága címe fantasztikus teljesítmény, és hűen tükrözi a légitársaság népszerűségét: „Egy ilyen széles és változatos utasbázis igényeinek való megfelelés nem egyszerű feladat, de az Emirates továbbra is páratlan visszajelzéseket kap utasaitól termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban, minden osztályon. Az Emirates fedélzeti szórakoztató-rendszere az utasok dicséreteinek állandó középpontjában áll, különösen az A380-as flottán.”

Az Emirates a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságaként kiterjedt hálózatával hat kontinens nyolcvanegy országában összesen százötvennégyre növelte célállomásainak számát, kényelmes átszállási lehetőséggel dubaji központjában. A légitársaság a világ egyik legfiatalabb, modern szélestörzsű repülőgépekből álló flottáját működteti. Az elmúlt egy év alatt az Emirates számos új terméket és szolgáltatásfejlesztést mutatott be: leleplezte az új 777-300ER Business Class üléseket, megnyitotta a nemzetközi Emirates Lounge harminckilencedik, fokvárosi létesítményét; bemutatta, új, gyermeknek szánt foglalkoztató készletét a fedélzeten és a lounge-okban egyaránt, illetve fedélzeti kényelmi csomagját a First Class és a Business Class utasainak, valamint 2015-ben összesen 140 millió amerikai dollárt fektetett minden osztályon elérhető borprogramjába.

Az Emirates immár 12 éve a Világ legjobb fedélzeti szórakoztatás címének tulajdonosa ice fedélzeti szórakoztató-rendszerének köszönhetően, amelyben (járattól és útvonaltól függően) több mint 2600 különböző csatorna közül választhatnak az utasok – köztük több mint 90 gyermekeknek szánt csatornából. A legújabb kasszasikerek, a díjnyertes televíziós sorozatok, élő TV közvetítések, zenék és számítógépes játékok kínálatát folyamatosan bővíti a légitársaság. A tavalyi Skytrax díj elnyerése óta az ice:

  • 35 százalékkal növelte tv-csatornáinak számát,
  • 20 százalékkal több tv-sorozatot vezetett be,
  • 35 százalékkal több audiocsatornát indított el,
  • megnövelte a hallás- és látássérült utasoknak kínált hangalámondásos és feliratos tartalmak számát,
  • és immár 37 különböző nyelven biztosít programokat.

A légitársaság továbbá bővítette az élő műsorok kínálatát is: elindította a Live TV Sports csatornát, amely a legfontosabb sportesemények, így például a riói olimpia eseményeit is élőben közvetíti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek