Sokfelé lesz karbantartás a vasútvonalakon

iho/vasút   ·   2012.10.04. 12:57

A Gyõr–Csorna–Sopron vasútvonalon végzett pályaépítési munkálatok miatt október 08-án 22:30 és 0:20 között Gyõr–Csorna–Gyõr viszonylatban vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 9928 és 9921 számú vonatok és vonatpótló autóbuszok Gyõr–Sopron–Gyõr viszonylatban módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonalon 2012. október 6/7-én és 7/8-án éjszaka karbantartási munkálatokat végez a MÁV. Vácrátót és Vác állomások között a több vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. Vácrátót állomásról a 2456, 2418, 2428, 2438, 2448 és 2458 sz. vonatoktól 2 db vonatpótló autóbusz indul, Vác-Alsóváros vasúti megállóhelyet csak az egyik érinti. Vác állomáson Szob és Balassagyarmat felé a Közforgalmú menetrendkönyvben meghirdetett csatlakozásokat a Vác-Alsóváros érintésével közlekedõ autóbuszokról nem áll módunkban biztosítani – hangzik a vasúttársaság közleménye.

Október 8-tól 12-ig a Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Mezõfalva vonalon karbantartási munkálatokat végzünk. Dunaújváros és Mezõfalva állomások között a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek, amelyek menetrendjét sötét alapon jelöltünk. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Dunaújváros állomáson október 8-tól 12-ig a 4250 sz. vonattól a Simontornya állomásra közlekedõ 34730 sz. vonathoz a csatlakozást nem áll módunkban biztosítani – jelzi a MÁV-Start.

Október 6–12. között a [Budapest–]Szolnok–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon pályafelújítási munkálatokat végeznek, ezért egyes vonatok a megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek.

Október 10-én és 11-én néhány vonat helyett Tuzsér és Záhony állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek, a vonatpótló autóbuszok Tiszabezdéden a vasúti megállóhely mellett, a Kossuth Lajos utcában állnak meg.

Október 6-tól október 7-ig a Hatvan–Újszász–Szolnok vasútvonalon karbantartási munkálatokat végzünk. Portelek és Jászboldogháza-Jánoshida állomások között valamennyi személyvonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. Hatvan állomáson Füzesabony–Eger felé a csatlakozásokat biztosítjuk – hangzik a vasúttársaság közleménye.

A Tiborszállás–Mátészalka-Záhony vonalon karbantartási munkálatokat végeznek, ezért több vonat menetrendje változik, valamint helyettük Tornyospálca és Záhony állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszok Eperjeske alsó megállóhelyet nem érintik.

Valamennyi változásról, menetrendi módosításról és a pótlóbuszokról a MÁV-Start honlapján olvasható további információ.

Kapcsolódó hírek