Szegény pacik!

MTI/iho   ·   2013.09.01. 23:13
pacik00

Lovakat szállító kocsi borult fel Budapesten a Kacsóh Pongác úti felüljárónál, a baleset miatt torlódás alakult ki az M3-as bevezető szakaszán vasárnap este. Két lóval borult fel a tréler, ám az állatoknak láthatóan nem esett komolyabb bajuk. Az oldalára fordult tréler miatt az M3-as autópálya irányából érkezők csak a Rákóczi híd és a városközpont felé tudtak haladni, az Árpád híd irányába nem, ezért jelentős torlódás alakult ki ezen a szakaszon. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az M3-as XIV. kerületi bevezető szakaszán eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a lovakat szállító gépjármű és egy személyautó.

Rendőrök helyszínelnek Budapesten a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál, ahol felborult egy lovakat szállító kocsi. A balesetben senki nem sérült meg, az állatoknak sem esett komolyabb bajuk. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az M7-es autópályán egy személygépkocsi a Nagykanizsa felé tartó külső sávban hátulról belerohant egy almát szállító magyar rendszámú kamionba. Az autóban négyen utaztak. A vezető mellett ülő nő beszorult a járműbe, őt súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították a kaposvári kórházba, ám életét nem tudták megmenteni. A baleset két másik sérültjét az autóban hátul ülő kislányt és édesanyját a siófoki kórházba szállították. Az autót vezető férfi a saját lábán kiszállt a járműből. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás. A rendőrség műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit, a 36 éves külföldi sofőrt őrizetbe vették.

Megszakította útját Budapesten egy Németországból Törökországba tartó repülőgép vasárnap délután az egyik utaskísérő rosszulléte miatt - erősítette meg az MTI információját a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója. Hardy Mihály elmondta, a Condor légitársaság járata Lipcsében szállt fel és Anatóliába tartott, amikor a gépen rosszul lett a 28 éves hölgy, akit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a mentők kórházba szállítottak.

Járművezetés ittas állapotban bűntettének gyanúja miatt eljárás indult az ellen a nő ellen, aki autójával az árokba csapódott vasárnap hajnalban Üllés és Bordány között. A járműben hatan ültek, mindannyian megsérültek. Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő elmondta, a rendőrök a kórházban hallgatják meg a sofőrt. A százados közölte, az elsődleges adatok szerint egy személygépkocsi nagy sebességgel haladt Szeged felől Üllés irányába. A jármű sofőrje a falu határában egy kettős kanyarban előzésbe kezdett, majd elveszítette az uralmát az autó felett. Ennek következtében a menetirány szerinti bal oldalon egy kibetonozott vízelvezető árokba csapódtak. A jármű a tetején állt meg. Az ütközés következtében az autó egyik utasa kirepült a járműből, ketten beszorultak a roncsba, őket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Az autóból kirepült fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapota válságos. Ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg.

Árokba borult autó a Csongrád megyei Üllés és Bordány között 2013. szeptember 1-jén. A járműben hatan ültek, mindannyian megsérültek, egyikük életveszélyesen. A kocsit vezető nő ellen a rendőrség ittas vezetés gyanúja miatt eljárást indított. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Két ember életét vesztette, egy megsérült, amikor autójukkal templomnak ütköztek vasárnap hajnalban Romonyán. A Bogád irányából Ellend felé haladó személygépkocsi Romonya Petőfi utcai kereszteződésénél eddig tisztázatlan okból letért az útról, majd a kerítést átszakítva a templomnak rohant. Az autóban utazó három férfi közül kettő a helyszínen életét vesztette, sérült társukat a mentők kórháza szállították.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M6-os autópályán Bóly közelében vasárnap hajnalban. A balesetnek egy súlyos és két könnyebb sérültje van. A mentés idejére több mint egy órára lezárták az érintett pályaszakaszt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!