Távozik posztjáról a MÁV Zrt. vezérigazgatója

iho/vasút   ·   2024.08.16. 11:45
Hegyi Zsolt, az új vezér

Pafféri Zoltán helyébe szeptember elsejétől Hegyi Zsolt, a MÁV-Start szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese lép.

A személyi változásokat Lázár János, építési és közlekedési miniszter jelentette be az ÉKM Közlekedési infó című, péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint ugyanis egy új rendszer kialakítását elősegítő, ötpontos közlekedési akciótervet dolgoztak ki, amelyet már a vasúttársaság új menedzsmentje fog megvalósítani.

Az akcióterv része az újonnan kidolgozott személyszállítási törvény, az új vasútpálya-építési program, azaz négy év leforgása alatt ötszáz kilométer vasút épül majd (Magyarország az Európai Beruházási Bankhoz, az EIB-hez fordul hitelkérelemmel, minimum egymilliárd euró értékben, amit további egymilliárd euró saját erővel egészít ki; a hitel harminc évre szólna, három év türelmi idővel), a hazai gyártásra alapozott vasútijármű-beszerzés, az új MÁV-applikáció, és az új szervezeti rendnek megfelelő három MÁV Zrt.-leányvállalat, a személyszálló és a pályaüzemeltető üzletág, továbbá a cégcsoport működtetésért felelős back office felállítása.

Hegyi Zsolt (képünkön) valamivel több, mint öt éve lett a nemzeti vasútvállalat munkavállalója, és ahogy a Linkedinen fogalmazott: "Hálás vagyok, amiért befogadtak, amiért segíthettük egymás megannyi ötletének megvalósítását. És lett Balaton24, Start Ausztria és aztán Start Európa, okosjegy, robbanásszerűen növekvő online csatornák, vármegye- és országbérlet, tarifareform, mikorindul, haváriahelyzeti helyszíni utastájékoztató ügyelet, az országot átszövő Utasellátó-szolgáltatás, robot Elvira, intergrált callcenter és új budapesti tarifaközösség. Ez többszáz ember közös teljesítménye. A boszorkánykonyha tovább rotyog, én pedig mosolygok büszkén legújabb szerzeményünk, Emma bemutatóján."

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek