Tengerelattjáró baleset Oroszországban

iho/hajózás   ·   2011.12.30. 15:03
Teljesen elborították a lángok és a füst az orosz haditengerészet egyik atom-tengeralattjáróját a murmanszki kikötőben magyar idő szerint tegnap éjjel. A tüzet kilencórás oltás után sikerült lecsillapítani, de a helyszínről érkező televíziós közvetítés képekein reggel még mindig füst gomolygott a hajótest körül és a tűzoltók továbbra is a vizet fecskendeztek a tengeralattjáró külső borítására, illetve belső és külső fala közé -írja a Napi gazdaság online kiadása.

A védelmi minisztérium közleménye szerint már nincsenek lángok, ugyanakkor a rendkívüli helyzetek minisztériumát vezető Szergej Szoigu a Reuters tudósítása szerint azt mondta, hogy a tüzet csak lokalizálni sikerült.

Miután sok órán keresztül próbálták megfékezni a lángokat, a tűzoltást végző szakemberek úgy döntöttek, hogy részlegesen a víz alá süllyesztik a tengeralattjárót. A katasztrófa a fából készült fedélzet meggyulladásával kezdődött a szárazdokkba vontatott hajón.

Orosz lapértesülések szerint heten sérültek meg, füstmérgezést kaptak, miközben a hőmérsékletet és a szén-dioxid-szintet vizsgálták a hajó körül. A mentőcsapatok két tagja sérült meg a tűzzel folytatott viaskodás során.

Kapcsolódó hírek