Tíz méter magas gabion támfal épül Mosonmagyaróvárnál

iho/közút   ·   2022.10.10. 15:00
00_moson_gambion

A kivitelezés jelenleg az ütemtervnek megfelelően halad.

A fejlesztés során az elkerülő út főbb csomópontjai körforgalomként épülnek meg. A körforgalmak területén jelenleg szegélyépítési és térkövezési munkálatok zajlanak, továbbá az 1-es főútnál épülő körforgalomban rézsűképzési és rézsűburkolási feladatokat végeznek. A beruházás során összesen 1400 méter kerékpárút fog megépülni, aminek a kivitelezése szintén elkezdődött az 1-es főútnál épülő körforgalom térségében.

(fotók: NIF Zrt.)

A projekt azon szakaszán, ami korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, a jelenleg védőréteg szinten lévő út vízelvezetését szolgáló földárkok kialakítása folyik. Az 1-es vasútvonal felett megépülő gerendahídhoz a gerendákat augusztusban már beemelték, jelenleg pályalemez építési munkálatokat folytatnak. Megkezdődött a hídhoz kapcsolódó gabion támfal építése is, ami komoly szakmai kihívást jelent, mivel a legnagyobb támfal magassága tíz méter lesz.

A beruházásnak köszönhetően a megépülő út szolgálni fogja Mosonmagyaróvár tehermentesítését, és ezáltal nagyban segíteni fogja a városi környezetterhelés csökkentését is.

A fejlesztés az Építési és Beruházási Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi nettó 4 milliárd 598 millió forint értékben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.