Tízmilliárd forintos átcsoportosítás közúti közlekedési feladatokra

MTI/iho   ·   2014.11.21. 08:22

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. Engedélyezte azt is a kormány, hogy a közúti közlekedési infrastruktúra működtetésével kapcsolatos idei közútkezelői feladatok finanszírozása érdekében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi, a közúthálózat fenntartását és működtetését szolgáló előirányzata terhére a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel vállalkozási szerződést kössön.

A kormányhatározat szerint az országos közúthálózaton a közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység, valamint az országos közúthálózathoz kapcsolódó útügyi műszaki-gazdasági szolgáltatások ellátásáról szóló szerződés 2015. évi forrást terhelő összege nem haladhatja meg a 21,3 milliárd forintot.

A kormány emellett megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a nemzetgazdasági miniszterrel közösen tegyen javaslatot olyan modellre, amely a közúti ágazat stabil működését 2016-tól hosszú távon biztosítja, ennek határideje 2015. március 31-e.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről,ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek