Több pénz hevesi utakra

iho   ·   2013.10.17. 12:29

Az előre tervezettnél jóval több pénzt, legalább kétmilliárd forintot sikerült elkülöníteni a Heves megyei utak sürgős rendbe tételére – tájékoztatta a megyei portált Szabó Zsolt hatvani polgármester, országgyűlési képviselő, akit a nemzeti fejlesztési miniszter a nyáron nevezett ki Heves útügyi biztosává.

Október 18-án, pénteken bontják fel a kivitelezői pályázatokra beérkezett borítékokat, és ha semmilyen váratlan esemény nem jön közbe, pár nap múltán már elkezdődhetnek a munkálatok a kijelölt útszakaszokon.

A legrosszabb minőségű utakat még az idén felújítják. E szerint megerősítik az alapot, vastag koptatóréteget visznek fel, s a padkákat is rendbe teszik – közölte Szabó Zsolt. Az első etapban az Erdőtelek és az M3-as autópálya közötti bekötőutat, a Kerecsend és Demjén közötti szakaszt, az Ecséd és az autópálya közötti részt, a 21-es főút és Selyp közötti (a vasúti átjárót is magába foglaló), és a Petőfibányát Rózsaszentmártonnal összekötő utakat újítják fel.

A második ütem során – ugyancsak ebben az évben – Átány és Kömlő között, Szücsiben a tó mellett, továbbá Atkár és az autópálya felhajtója között teszik rendbe az útszakaszokat. A munkálatok mindkét ütemben várhatóan októberben elkezdődnek – jelentette ki az útügyi biztos.

Szabó Zsolt szólt a hatvani útfelújításokról is. Ezek szerint a nemrég rendbe tett utcákon – Úttörő, Viola, Vasút és Mátyás király – túl hamarosan felújítják a Kisfaludy utcát egészen a Péter kocsmája elnevezésű szórakozóhelyig, és a Temető utat is. Utóbbival a halottak napjáig szeretnének végezni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek