Törzsutas találkozó és Ödön expressz: programok a Vasutazz Velünktől

iho/vasút   ·   2022.03.27. 09:05
00_odon_expressz

Előbb találkozó április közepén, majd egy remek kirándulás május végén.

A Vasutazz Velünk törzsutas találkozót szervez 2022. április 19-én kedden 16 órától 18 óráig a Cirmos utca 8.-nál található Őrmezei Közösségi Házban, a Kelenföldi pályaudvar mellett, a metró aluljárójának az őrmezei bejáratától balra felvezető gyalogúton körülbelül száz lépésre.

A találkozó programja:

  • Pál Simon Kornélia művészettörténész előadása: Miért Rippl Rónai és miért Kaposvár?
  • Halmai László előadása: Ödön expressz
  • Hova tovább Vasutazz Velünk? – jövőbeli tervek

Háziasszony: Vincze Lilla.

Már ezen a találkozón is szó lesz tehát az Ödön expresszről.

A Vasutazz Velünk a Rippl-Rónai Fesztivál alkalmával keresi föl Kaposvárt, hogy tisztelegjen egy olyan vasutas emléke előtt, aki városának bőkezű adományozója, családjának biztos háttere és zseni bátyjának nagyvonalú segítőtársa volt. Rippl-Rónai Ödön Somogyaszaló állomásfőnöke anyagilag, művészeti felfogásában és emberileg is bátyja Rippl-Rónai József állandó és biztos támasza volt. Már akkor is következetesen bátorította egyéni festői arculatának megteremtésében, amikor még az nem biztosított a művésznek megélhetést. Befogadta, amikor Párizsból hazatért, szervezte kapcsolatait, mai értelemben tökéletesen menedzselte bátyjának művészeti karrierjét. Elévülhetetlen az érdeme abban, hogy zseniális festőművész bátyja, a modern magyar festészet vezéralakja lett, a Nyugat írói nemzedékének festője.

Az út költsége, oda-vissza vonat Kaposvárra, a Rippl-Rónai múzeumi belépő, háromfogásos ebéd, idegenvezetés, előadások: 19 ezer 900 Ft.

  • a Kaposvári Csiky Gergely Színház Babits Mihály Jónás könyve- előadás 2000 Ft,
  • a Róma-villa megtekintése autóbuszos transzferrel: 1400 Ft,
  • utasbiztosítás: 260 Ft.

Jelentkezési lehetőség: www.vasutazzvelunk.hu

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek