Túl sok akciófilmet nézhetett, megúszta

MTI/iho   ·   2014.04.21. 08:36

Sértetlenül tette meg az utat Kaliforniából a Hawaii-szigetekre egy 16 éves potyautas egy repülőgép futóműházában – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A tájékoztatás szerint a repülőgép a Csendes-óceán felett haladt 11 ezer 500 méteres magasságban, a fiú a hideg és oxigénhiányos közegben élte túl az utazást. Tom Simon, az FBI szóvivője Honolulun elmondta, hogy a tinédzsert a kifutópályán fedezték fel Maui Hawaii második legnagyobb szigetének, Maui repülőterén. Nem volt nála semmilyen okmány.

A fiú egy családi vitát követően szökött el otthonról. A kaliforniai San José repülőtér térfigyelő kamerájának felvétele is megerősítette, hogy a kerítést átmászva jutott a Hawaiian Airlines légitársaság 45-ös számú járatának gépéhez, ahol vasárnap reggel elbújt a kerekek között. Az ötórás út nagyobbik részében nem volt eszméleténél. Nem is emlékezett az utazás körülményeire, amikor kikérdezték. Az FBI szóvivője szerint „bámulatos, hogy túlélte” az utazást. A hatóságok nem emeltek vádat ellene és átadták a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.