Turbo Boost a levegőben?

MTI/iho   ·   2017.07.18. 16:15
boost0

Az SNLP tagságának több mint hetvennyolc százaléka támogatja a projektet. A pilóták beleegyezése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a francia légitársaság egy újabb belső céget alapítson. Jean-Marc Janaillac, az Air France elnök-vezérigazgatója közleményében üdvözölte a pilóták „felelősségteljes hozzáállását”.

– Ez a megegyezés egy hosszú tárgyalás eredménye, amely a vállalat és valamennyi dolgozójának érdekében létrejött kiegyenlített kompromisszumhoz vezetett – írta az elnök-vezérigazgató. Az Air France ősszel tervezi az európai útvonalakon megindítani az új légitársaság járatait, 2018 nyarán pedig a tengerentúli útvonalakon, azzal a céllal, hogy a jelenleg deficites járatait meg tudja tartani és újakat is tudjon nyitni. Az Air France jelenleg két fapados társaságot üzemeltet, a belföldi és európai útvonalakon közlekedő Hop!-ot és a Transaviát.

Az új fapados – átmenetileg a Boost nevet viselő – járatokon az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légikísérők azonban kevesebb fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez.

A Boost egyelőre tizennyolc repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek