Turkish Airlines cargo-járat

iho/repülés   ·   2011.07.17. 14:21
a330_turkish_400

Az első gép megérkezésekor a Budapest Airport (BA) az immár hagyományos, tűzoltó vízsugárral köszöntötte az Airbus A310-est, mely ezután menetrend szerint heti egy alkalommal, szombatonként érkezik Isztambulból és két órával később indul vissza. A tervek szerint az új járat hetente mintegy negyven tonna árut szállít Magyarország és Törökország között.

Tűzoltók köszöntik a nyitójáratot (Fotó: BA)

Az év eddigi hat hónapjában a BA teherforgalma mintegy 30%-kal nőtt és 7 %-kal több új cargo-járat érkezett, mint tavaly. A BA jelenleg összesen 55 különféle teherszállító légitársaságot szolgál ki, köztük 13-an menetrend szerinti járatokat üzemeltetnek a magyar fővárosba. Levend Arisoy, a Turkish Airlines magyarországi igazgatója szerint egyelőre fel szeretnék mérni a magyarországi piacot. Amennyiben úgy látják, hogy megvan a megfelelő igény, úgy a cargo-járatokat is ugyanolyan dinamikusan tudják bővíteni, mint az utasszállító kapacitásukat. Utóbbi esetében egyébként éppen a közelmúltban sűrítették heti hétről tízre a járatok számát.

Az A310-es hetente egyszer közlekedik (Fotó: BA)

A BA azt tervezi, hogy a közeli hónapokban korszerűsíti és új helyszínre – a 2-es terminálhoz közelebb - költözteti a repülőtéren belül a cargo földi kiszolgáló egységeit. Mindez meggyorsítja az áruszállító repülőgépek földi kiszolgálását és további logisztikai fejlesztéseket tesz lehetővé a repülőtéren.

Kapcsolódó hírek