Új budapesti karbantartóbázist hozna létre a MÁV-Start

Károly Szabolcs   ·   2020.10.13. 15:00
mavkarbantartas

Az új műszaki előkészítő- és karbantartóközpont megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére már ki is írták a tendert.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint az új, korszerű bázis kiváltaná a Keleti pályaudvar területén található személykocsiműhely teljes tevékenységét, valamint a Nyugati pályaudvar területén található szolgálati helyet, ahol a vonatok és szerelvények műszaki előkészítése teljeskörűen elvégezhető. A létesítmény a tervek szerint megfelelő lenne a MÁV-Start által jelenleg folyamatosan forgalomba állított, nagykapacitású Stadler KISS emeletes motorvonatok karbantartásához, sőt, nagysebességű szerelvények, valamint a hamarosan beszerzendő nagyteljesítményű villamos mozdonyok kiszolgálásához is.

Az épületben ezeken felül megtörténhet az Utasellátó teljes kiszolgálása, előkészítése is a szükséges raktározási kapacitás kiépítése mellett.

A vasúttársaság úgy számol, hogy a felhívással induló tárgyalásos eljárásra körülbelül ötven cég fog jelentkezni, akik a részvételi kérelmeket november 10-éig adhatják le. A kiválasztott jelentkezők részére november végéig küldik meg a részvételi felhívást. Az ajánlatok értékelése során a nettó kért ár lesz a döntő, hetven százalékban számít. A győztes vállalatnak tizenhat hónap alatt kell majd elkészíteni a terveket.

(illusztráció: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.