Új buszállomást kap Lenti

MTI   ·   2018.05.08. 06:08

Új autóbusz-pályaudvar építésére és a kerékpárutak fejlesztésére csaknem 477 millió forint európai uniós támogatást nyert el Lenti városa – közölte a város önkormányzata.

A vissza nem térítendő támogatás 80 százalékát az új autóbusz-pályaudvar építésére fordítják. A leromlott épületegyüttes helyett az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új létesítményt alakít ki kilenc buszbeállóval, korszerű információs monitorral felszerelt váróteremmel, jegypénztárral és információs irodával.

Az EU-s Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés a városban és a járás 48 településén élő emberek közösségi közlekedését javítja, elősegítve a munkaerő-mobilitást is.

Lentiben több mint egy kilométer hosszú, két méter széles kerékpárút épül, amely összeköti a lentikápolnai bicikliutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével. Kerékpárúton is megközelíthetővé teszi Lenti nagyobb foglalkoztatóit, valamint a csesztregi, a lovászi és a novai közép- és nagyvállalatokat. A projekt keretében 21 kerékpártárolót alakítanak ki, és szemléletformáló kampányokat is rendeznek. A projektek 2020. február végéig valósulnak meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek