Új gépek a Wizz Airnek

iho   ·   2014.09.17. 15:30
cim

A Wizz Air bejelentette, hogy szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött hét új Airbus A320 típusú repülőgépre a Goshawk Aviation Limiteddel („Goshawk”). A repülőgépeket a tervek szerint 2014 novembere és 2015 júniusa között szállítják le. Ez az első finanszírozási megállapodás a két fél között, hangzik a low-fare légitársaság közleménye.

A Goshawk repülőgéplízing-céget az Investec Bank működteti, amelyhez a tőkét az Investec, valamint ázsiai intézményi partnerek biztosítják. A Wizz Airrel kötött megállapodást is beleértve a Goshawk több mint 30 repülőgép leszállítását ütemezte be a következő 12-15 hónapra.

„Újabb Airbus A320 típusú repülőgépekkel bővítjük flottánkat, hogy a jövőben is biztosítsuk a légitársaság folyamatos növekedését” – mondta Mike Powell, a Wizz Air pénzügyi igazgatója. – „Megtisztelő számunkra a Goshawk cégünkbe és jövőbeni növekedési terveinkbe vetett bizalma. Továbbra is azon dolgozunk, hogy megfeleljünk utasaink elvárásainak a több mint 30 országban elérhető, alacsony viteldíjainkkal. A hét új repülőgép, amelynek finanszírozását ezzel a megállapodással biztosítottuk, fontos szerepet játszik majd abban, hogy megvalósítsuk ezt a célunkat”– tette hozzá Mike Powell.

“Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Wizz Airrel, reméljük, hogy a jövőben tovább építhetjük a menedzsmenttel kialakított gyümölcsöző kapcsolatot” – mondta Ramki Sundaram, az Investec Bank repülőgép-finanszírozással foglalkozó vezetője. – „Ez az üzlet a Goshawk számára is óriási előrelépés, és az, hogy egy olyan kaliberű céggel bővült az ügyfélkörünk, mint a Wizz Air, tovább emeli a portfóliónk fényét.”

A Wizz Air  jelenleg 54 Airbus A320 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 340 útvonalat kínál 18 bázisról, 104 desztinációra, 36 országban. 2014. március 31-ig egy év alatt több mint 13,9 millió utas választotta a légitársaságot, olvasható a Wizz közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek