Új vezérigazgató a Maersk Line élén

iho/hajózás   ·   2012.01.03. 12:30

A 47 éves dán Skou korábban a Maersk Tankers vezérigazgatója volt, és január 16-án a Maersk Line éléről távozó Eivind Koldingot váltja az igazgatói székben – Kolding a jövőben a Danske Bank igazgatóságának elnöki posztját tölti be.

A 135 országban 108 ezer főt foglalkoztató cégcsoport vezérigazgatója, Nils S. Andersen szerint a lelépő vezérigazgató vezetésével a Maersk Line versenyképessége jelentősen javult, valamint ezzel egy időben új mércét is felállított az ágazaton belül a környezetvédelem és a megbízhatóság tekintetében.

A világ egyik leghosszabb konténerhajója, a 367 méteres Marit Maersk<br />(fotók: large-cargo-ships.com)

Søren Skou korábban több fontos pozíciót is betöltött a Maersk Line-nál. Amellett, hogy 2001-től a Maersk Tankers vezérigazgatója volt, jelentős szerepet játszott a csoport igazgatóságában is. Ő vezette többek között 2009-ben és 2010-ben a cégcsoport költségcsökkentő kezdeményezéseit is. Tavaly pedig ő lett a vezetője annak a testületnek, amely az új, bővülő piacokon való további növekedésért volt felelős.

Annak érdekében, hogy teljes mértékben a Mearsk Line-nál elvégzendő feladatokra tudjon koncentrálni, Skou fokozatosan lemond korábbi megbízatásairól, többek között, a DFDS (Észak-Európa vezető hajózási és logisztikai hálózata), illetve a Dán Hajótulajdonos Szövetség vezetéséről.

Kapcsolódó hírek