Újabb légitársaság Ferihegyen: az OLT Express

iho/repülés   ·   2012.10.16. 20:15
cim

Kedd délután szakadó esőben ért földet az OLT Express német légitársaság Fokker 100 típusú gépe Drezdából. A német város, ahonnan évtizedekkel ezelőtt az Interflug és a Malév is közlekedett Budapestre, régóta hiányzott a Budapest Airport útvonal hálózatából – hangzik a Ferihegyet kezelő cég közleménye.

(fotók: Budapest Airport)

Az OLT Express immár a nyolcadik új légitársaság, amely az idén megjelenik Budapesten. A téli menetrendi időszakban mostantól három héten át, november 4-ig hetente háromszor, kedden, csütörtökön és vasárnap 16.10-kor érkeznek a jellegzetes piros-fehér festésű OLT Express Fokker 100-asok Ferihegyre. A járat összesen 30 percet tölt a 2-es terminálon és 16.40-kor indul vissza Drezdába. Az OLT Express a karácsony-újévi időszakban 2012. december 17 és 2013. január 6 között csütörtökönként közlekedik. A bevezető időszakot követően, tehát a 2013-as nyári menetrendben viszont már a megszokott, heti háromszori vendég lesz az OLT Express gépe a budapesti repülőtéren.

A drezdai járat is bizonyítja, hogy Budapest fontos célpont – mondta a Fokker 100-as érkezésekor a BA légiközlekedési igazgatója.

A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Airtől átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az elmúlt hetekben egyébként az OLT Express Fokker 100-as gépei többször is megfordultak Budapesten, hiszen a Swiss svájci légitársaság számára repülték a zürichi útvonalat. Az OLT Express további típusai a SAAB 340-es és a Saab 2000-es. Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül – hangzik a Budapest Airport közleménye.

Kapcsolódó hírek