Újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán

iho/hajózás   ·   2021.06.04. 09:00
00_pesti_hajojarat

Mától, kétóránként körjáratban közlekedhetünk a folyó belvárosi szakaszán.

Ismét közlekedik rendszeres hajójárat a Duna fővárosi szakaszán. A BKK és a Mahart együttműködésében június 4-étől, péntektől a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon járnak a hajók.

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap BKK-bérletet is elfogadnak a hajón. Védettségi igazolvány nélkül is fel lehet szállni, viszont a hajó fedélzetén maszk viselése kötelező! Szép kártyás fizetés csak a Vigadó téri hajóállomás lehetséges. A hajón italbüfé üzemel a pandémiás előírásoknak megfelelően.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek