Egy jeles nap krónikája

Zöldi Péter   ·   2017.02.04. 13:45
alternativia_01_rovidlid

A közérdeklődésre való tekintettel most kompakt összefoglalóját adjuk a rövid, de meleg hangulatú protokolleseményen történteknek.

A találkozóra az Alternatíviai Köztársaság elnökének, Dr. Rigmusa Hupedlinek kezdeményezésére került sor, elsősorban abból a célból, hogy áttekintsék a két ország együttműködésének lehetőségeit a nanotechnológiában, a nyugdíjas operaénekesek kölcsönös üdültetésének és a vízierőművi hajóemelők sorozatgyártásának terén. A találkozó céljai között szerepelt még a protokolláris utazások új, a környezetet nem zavaró logisztikájának kidolgozásáról szóló államközi egyezmény aláírása is. A Chvambzuk elnök magánhelikopterét magában rejtő ZUB-102-es lebegőegységet szállító, 12 gépből álló repülőkonvoj helyi idő szerint hajnali 3-kor, még a helyi reggeli hivatásforgalom megindulását megelőzően, szinte észrevehetetlen rendőri és titkosszolgálati készültség mellett startolt el Kauritánia fővárosának, Szvoknak a híres kaurit rakétatechnológus, Cvetiscsev nevét viselő repülőteréről.

A szvoki reptéren minimális külsőségekkel indították útjára az elnöki légikonvojt

A KEDB szomszédságában zajló felségterület-kiegyenlítő intézkedések légterét nem zavarva, a légikonvoj keleti irányú kitérő után fordult rá az országunk, Alternatívia felé vezető légifolyosóra, majd helyi idő szerint délelőtt tizenegy órakor jelentkezett be a főváros, Alter-Beril repülőterének irányítóközpontjába. A főváros felett megtett tiszteletkör után a konvoj nyugat felé tért, és mintegy negyven légikilométer megtétele után, a Breggen-dombság térségében kioldotta a ZUB-102-es lebegőegységet. A lebegőegység a terv szerint kezdte meg lebegését négyezer méter magasban, az anyarepülőgép és kísérőkonvoja pedig az alternatív hadsereg üzemanyag-légiutántöltő szolgálatának igénybevétele után, az érkezései útvonalon tért vissza Szvok körüli ügyeleti pályájára.

Az alter-berili torony rendben átvette az elnöki légiflotta irányítását

A lebegőegység földrajzi koordinátájában a helyi polgárőrség jóelőre úgynevezett spottingzónákat jelölt ki, amelyeken a légilogisztika e hazánkban még ismeretlen módja iránt érdeklődők külön e célra felállított távcsöveken át, a sátrakban kiállított információs táblákat olvasva és a műveleti törzs interaktív kijelzőtábláján történteket figyelve tájékozódhattak a csúcstalálkozó technikai hátteréről. A tájékoztatóanyagokban külön kiemelték, hogy a csúcstalálkozó helykijelölése folyamán azért esett a választás erre az elhagyott vidékre, mert az ezt megelőző protokollesemények során a folyami hajózás többhetes korlátozása, a kikötők biztonsági okokból történő bezárása, a vasúti fővonalak vágányaiból ideiglenesen kifűrészelt sínszakaszok helyreállításának elhúzódása, valamint a földalatti vasutak utasokkal teli szerelvényeinek levegőtlen alagutakban történő várakoztatása és ellenirányú közlekedtetése többször is kritika tárgyát képezte. Ezzel ellentétben a Breggen-dombságban csupán egy erdészeti feltáróút üzemi forgalmának pár órás korlátozásával és néhány vadászházat érintő kijárási tilalommal kell számolni.

Az új diplomáciai logisztika immár nem zavarja a földi közlekedést

A Dr. Rigmusa Hupedlit szállító helikopter röviddel dél után emelkedett fel a Breggen-dombság egyik tisztásáról, majd húszperces repülés után csatlakozott rá a ZUB-102-es lebegőegység dokkolószerkezetére. A sikeres dokkolás után a két politikus melegen üdvözölte egymást a lebegőegység protokolltermében, majd kétórás munkaebéden vettek részt. Helibert Chvambzuk, a Kauritániai Egyesült Demokratikus Birodalmak miniszterelnöke a munkaebéd során kifejtette, hogy a vízierőművi hajóemelők építési technológiájának fejlesztése mellett elkötelezett az elnöki találkozók költségének leszorítása, az alkalmazott diplomáciai logisztikai tevékenység átláthatóságának növelése terén. A jelenlegi találkozó ennek mintapéldája is lehet, hiszen Alternatívia fővárosa, Alter-Beril lakosai most szinte semmit nem éreznek ebből, a földrész másik, fejletlenebbik felén rendszerint még sajnos számos közlekedési korlátozással együttjáró protokolleseményből. Dr. Rigmusa Hupedli örömét fejezte ki, hogy a világ vezető diplomáciatechnikai hatalmának számító KEDB miniszterelnökét alternatív földön üdvözölheti és egyetértett abban, hogy a jövő a szigorúan átlátható, a földi életteret csak minimálisan zavaró elnöki látogatásoké. Az erről megfogalmazott kommüniké kibocsátásának alkalmából a dokkolónyílás panorámateraszáról színes felsőlégköri léggömböket bocsátottak szabadon, amely eseményt a földi spottingzónákból is jól meg lehetett figyelni.

A két államfő ezután saját helikoptereikbe szállva alacsonyrepüléses szarvasvadászaton vett részt a Breggen-dombság vadrezervátuma felett, amelyet az alternatív honvédség lánctalpas terepjárós és légideszant-zászlóalja támogatott.

Az elnöki küldöttségek minden igényt kielégítő, jól szervezett szarvasvadászaton vettek részt

Az eseményekre tekintettel az alternatív vasútvállalat személyszállítási szolgáltatóegysége a kritikus állapotban lévő felsővezetéki szakaszok mentén pótmunkavezetéket installált, abból a célból, hogy az esetleges vezetékszakadások miatti járatkimaradásokat ne lehessen az államfői látogatással kapcsolatba hozni. A járműállomány feszített igénybevételével az elektromos vontatójárművek helyett a lehető legtöbb járaton felsővezetékkímélő, dízelüzemű vontatójárműveket állítottak forgalomba, valamint néhány forgalomból kizárt pályaszakaszt és kitérőt is üzembe helyeztek, hogy az esetleges fennakadások során a hálózat rugalmasabban legyen kihasználható.

Ugyancsak a jeles nap közlekedési komfortszintjének emelését szolgálta az alternatív honvédség hidász-zászlóaljainak bevetése, amelynek során a főváros bevezetőútjai mentén tervezett, de még meg nem épült különszintű csomópontok helyén ideiglenes pontonhidakkal könnyítette meg az utak által szétválasztott településrészek közötti forgalmat.

A sikerrel zárult szarvasvadászat után Helibert Chvambzuk helikoptere bedokkolt a lebegőegységbe, a Szvok körül ügyeleti pályán köröző légiflotta pedig visszatért, felvette a lebegőegységet, és a KEDB miniszterelnökét visszaszállította hazájába.

A látogatás után a légikötelék rendben elhagyta az Alternatíviai Köztársaság légterét

A jó hangulatú, konstruktív légkörben zajló megbeszéléseket méltató sajtótudósítások kiemelték, hogy Alter-Beril lakossága örömmel fogadta a csúcstalálkozóval együttjáró közlekedési komfortjavulást, a megnövelt kapacitásokat és az eljutási idők csökkenését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek