Vadonatúj buszt kapott 50. születésnapjára a sofőr – meg a Bayern München...

iho/közút   ·   2014.08.25. 08:45
bayernbusz140825_0

Tizennégy méter hosszú, 480 lóerős, Euro6-os dízelmotorja van, tizenkét sebességes automata váltóval, a biztonságról 360 fokban látó külső kamera is gondoskodik. Van rajta egy mindennel felszerelt konyha, műholdas televízió, az ülések háttámláiba 19 hüvelykes képátlójú LCD monitorokat szereltek. Harminc „utast” szállíthat. Ez a Bayern München vadonatúj MAN Lion's Coach L Supreme csapatbusza, amelyet a német bajnokcsapat stadionjánál egy órás show-műsor keretében mutattak be háromszáz meghívott vendégnek még a hét végi bajnoki rajt előtt.

Így leplezték le az új csapatbuszt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: a Bayern München hivatalos honlapja)

– Minden kívánságunkat teljesítették – mondta a buszról a születésnapos sofőr, Michael Lauerbach, aki két kollégájával, Sandra Königgel és Armin Krizcel tavaly november óta részt vett a busz fejlesztésében. Sandra König így értékelte a járművet: – Hihetetlen! A belső tér úgy néz ki, akár egy űrhajó! Fantasztikus látni, hogy minden „életre kelt”, amit megálmodtunk!

– A világ egyik legjobb klubcsapatának, a világ legjobb busza jár! Nem hiányzik róla semmi, valóban minden kényelmi funkcióval fölszereltük – tette hozzá MAN Truck&Bus AG kutatás-fejlesztési igazgatója, Bernd Maierhofer.


– Annak idején a légkondicionálásról is csak álmodni mertünk, az NDK-ban különösen, arról nem beszélve, akkoriban többnyire minden bajnoki találkozóra busszal utaztunk. Végigizzadtuk az utat, sokszor a legyek maguktól leszédültek az ablakról – emlékezett vissza játékos-pályafutására Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója.

Azóta az új csapatbusz, már sikeresen levizsgázott: első hazai meccsén 2–1-re nyert a Bayern a Wolfsburg ellen még pénteken; Pep Guardiola csapata már az új MAN-nel érkezett a stadionba, majd távozott onnan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek