Vasutasnap az egyesületi megállóhelyen

Kemenczei Róbert   ·   2013.07.17. 11:30
00

A vasutasnap alkalmával a kapostüskevári megállóhely épületében található állandó vasúttörténeti tárlat délelőtt tíztől délután ötig fogadta a vasúttal megismerkedni vágyó  látogatókat. Az egyesület a MÁV csoport munkavállalóinak és a gyermekek számára díjmentesen biztosította a múzeum és a modellkiállítás megtekintését, más érdeklődők pedig kétszáz helyett mindössze százötven forintért, azaz egy gyorsvonati pótjegy árért léphettek be a tárlatra, így ők ily módon támogatták a megállóhely karbantartásáért, folyamatos szépítéséért és gondozásáért végzett, már egy évtízednél is több ideje tartó ingyenes munkát.

A kicsit idősebbek is ugyanúgy érdeklődtek a vasút iránt mint a gyermekek...<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület)

A kiállításon láthatóak voltak a vasúthoz kötődő tárgyi emlékek, mint régi egyenruhák, utasítások, mozdony- és kocsigyártási táblák és sok egyéb érdekesség. A bemutatott terepasztalokon folyamatos volt a modellvasúti közlekedés. A tagok felvonultatták modellvasúti gyűjteményük egy részét, ezzel is színesítve a múzeum járműflottáját. A gyermekek is kipróbálhattak egy az erre az alkalomra felépített körpályát, amelyen dízel- és gőzmozdony modelleket írányíthattak.

A vasút mellett jelen volt a haditechnika is, több, a vitrinekben elhelyezett második világháborús tank, löveg, dioráma kíséretében, valamint egy harcijármű-makettező is bemutatta a távirányítású tankját az érdeklődőknek.

Kapcsolódó hírek