Vasúttörténeti Park: szezonnyitó oldtimer autókkal

iho   ·   2013.03.14. 13:35

Március 15-17. között „Oldtimerek Hétvégéje” néven veteránjármű kiállítást rendez az Oldtimer Show kft., ez a hétvége lesz a Vasúttörténeti Park szezonnyitója is.

A mozdony fűtőház első csarnokában a nyugati világ veterán autói és motorjai lesznek kiállítva. A mozdony fűtőház második csarnokában a KGST korszak veterán autóit és veterán motorjait mutatják be. Közvetlenül a fűtőház előtti murvás területen az USA nagyvasak lesznek láthatók, az „USA Autó Karnevál” területén. Mellette lesznek elhelyezve az oldtimer járműveket kiszolgáló vállalkozások. A mozdony fűtőház előtti mozdonyforgatónál látványos vasútikocsi kiállítást rendeznek be. A kiállítást idegenvezetők fogják bemutatni és a vasúti kocsikra felmehetnek majd a látogatók.

A másik mozdonyforgatónál gőzmozdony kiállítást láthat a közönség. A bejárat előtt lévő „VIP parkoló” lesz az oldtimerek parkolója, amely a rendezvényre oldtimer autóval vagy oldtimer motorral érkező látogatók állhatnak be muzeális minősítéssel rendelkező járműveikkel. A rendezvényre személyautóval vagy busszal érkező vendégek részére 500 db autó elhelyezésére alkalmas, „látogati parkoló” áll rendelkezésre, teljesen díjmentesen. Szintén a látogatói parkoló lesz a helyszíne a „youngtimer” találkozónak.

A rendezvényen a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzembe lesz helyezve! Interaktív programok: lóvasút, nosztalgia vonatozás gőzmozdonnyal, mozdonyforgató, sínautózás, hajtányozás, kisvasút egyszerre hat szerelvénnyel és egy újdonság a gyermek ügyességi kerékpárpálya. A rendezvény területén számos egyéb látnivaló is lesz majd: teherautó és busz kiállítás, vursli, élő zene, verkli, vurlitzer, arcfestés, pantomim, mulatságos mutatványosok.

Kapcsolódó hírek