Veteránok és újoncok napja a troligarázsban

iho   ·   2015.09.28. 18:45
00kicsi

Közhelyszerű, de igaz: az elmúlt évekhez képest sokkal többen jelentek meg a troligarázs nyílt napján, pedig most az időjárás sem volt igazán kegyes a résztvevőkhöz. Igaz, a péntek–szombati özönvíz vasárnapra már elvonult, de nem mondhatni, hogy a vénasszonyok nyara simogatta a trolikat és látogatóikat.

Az egyke Ikarus 260T volt az egyik, utasokat is szállító nosztalgiakocsi<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Szécsey István felvételei)

A teljes budapesti veteránflotta felvonult, a stílszerűen érkezni kívánók a Puskás Ferenc stadiontól ZIU 9-essel vagy az „egyke” Ikarus 260T-vel utazhattak a helyszínre. A kiállított „szobortrolikon” kívül a nagyközönség először szemlélhette meg kívül-belül az új Solaris kocsikat, és feltűnt egy ősöreg „plafontapasztó” is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.

Közút Infrastruktúra

800 méteren teljesen más lesz a Vezér utca

iho/közút   ·   2022.07.18. 16:35

Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakóknak és a környéken közlekedőknek is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.