Vezessen Scaniát! Ha máshol nem, szimulátorban!

iho/közút   ·   2017.01.19. 18:45
scanianewgen0

A Scania még 2016 augusztusában mutatta be új tehergépkocsi-generációját, amely rekordszintű, közel kétmilliárd eurós fejlesztés eredményeként született meg. Ez volt a Scania eddigi legnagyobb szabású termékbemutatása, amely az R- és az S-szériás tehergépkocsikat is magában foglalta. Megjelenése után kevesebb mint egy hónappal az S-szériát választották a 2017-es Nemzetközi Év Tehergépkocsijának. Majd decemberben az új S 500 nyerte meg az 1000 Pontos Tesztet a Volvóval, a Mercedes-Benzzel és a DAF-fal vívott szoros küzdelem után.

2017 legjobb tehergépkocsijai. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Scania)

Most pedig már játszani is lehet vele: a Scania új generációs teherautói még a nyár előtt megjelennek a rendkívül népszerű Euro Truck Simulator 2 számítógépes játékban. A játékot készítő SCS Software csapata nemrég három teljes napot töltött a södertäljei Scania DemoCentre bemutatóközpontban, hogy a legapróbb részletekig megismerjék az új S- és R-fülkéket. Az Euro Truck Simulator játéksorozatnak már több mint négymillió példányát adták el a 2008-as első bemutatása óta. A játékok hatalmas követői táborokkal büszkélkedhetnek, főként Skandináviában, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban, de Európán kívül is az olyan nagy kamionos szubkultúrával rendelkező országokban, mint Törökország vagy a latin-amerikai államok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek