Wizz-kadétok: képzés szeptembertől

iho   ·   2015.04.28. 18:25
cim3

A Wizz Air bejelentette, hogy 5 éves együttműködési megállapodást kötött két kiváló repülési képzési szervezettel arról, hogy kadétokat képezzenek a légitársaság számára. A képzések 2015 szeptemberétől indulnak kezdetben 40 kadét részvételével. A program az EASA szabályozásaival összhangban zajlik majd, és Airbus A320 típusminősítéssel kombinált integrált ATPL (Airline Transport Pilot Licence) is részét képezi majd.

A Wizz szimulátora

A versenytárgyalásokat és az értékelési eljárást követően a Wizz Air a CTC Aviation-t és a Közép-Európai Repülési Akadémiát (Central European Flight Academy) választotta a képzés megvalósítására. A kadétok a Wizz Air operációs szükségleteinek megfelelő tudást és képességeket fognak elsajátítani a kurzus során, ezáltal a program olyan felkészült másodpilótákkal fogja támogatni a légitársaság növekedését, akiket teljes munkaidőben légitársasági pilótának képeztek. A kadét program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak a légitársasághoz másodpilótaként, és Airbus A320 típusú repülőgépekkel repüljenek a Wizz Air útvonalhálózatán, miután átfogó képzésben részesültek. A másodpilóták számára kiváló karrierlehetőség nyílik, hiszen miután megszerezték a légitársaságnál a szükséges, többévnyi tapasztalatot, előléphetnek kapitány rangba.

A Wizz Air vállalja, hogy állást biztosít a végzetteknek (megfelelő szakértelem függvényében), miután sikeresen befejezték a képzést, ezáltal segítve a tanulókat, hogy biztosítani tudják a program finanszírozását. Ez a kezdetektől vállalt garancia ritka a légiközlekedésben, és bizonyítja a légitársaság elkötelezettségét amellett, hogy megtalálja a piacon a legrátermettebb kadétokat.

„A Wizz Air alapját a munkatársaink adják, ezért nagyon örülünk, hogy ezt a lehetőséget felkínálhatjuk a pilóták egy teljesen új generációjának” – mondta David Morgan, a Wizz Air vezető pilótája és járatüzemeltetési vezetője. – „Az új pilóták a Wizz Air család részévé válnak majd, lehetőségük lesz közvetlenül csatlakozni a légitársasághoz és másodpilótaként repülni az Airbus A320 és A321 típusokból álló flottánkon, valamint lehetőségük lesz, hogy tovább fejlődve kapitányként folytassák tovább karrierjüket és később akár a menedzsmenthez is csatlakozhatnak. Ez egy izgalmas, új fejezet a Wizz Air történetében, nagyon várjuk, hogy megtaláljuk a jövő tehetséges legénységét” – tette hozzá David Morgan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.