3-as metró: kiírták a tendert a felújítási hitelre

MTI/iho   ·   2015.02.13. 08:38

A tárgyalásos közbeszerzés felhívása a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A hitel rendelkezésre tartási időszaka, a kölcsönszerződés aláírásának napjától számított 3 év. A visszafizetés a 3 és fél éves türelmi idő után kezdődik és negyedéves, egyenlő részletekben történik. A kamatláb változó és két részből áll. A kamatbázis a 3 havi BUBOR-nak felel meg, ezt növeli a kamatfelár, amelyet éves százalékban kell megadni.

A rendelkezésre tartási díj az ajánlattevő által meghatározott százalék, amely azonban nem haladhatja meg a kamatfelár 30 százalékát. Egyéb díj – mint például folyósítási jutalék, egyszeri díj – nem számolható fel. A kölcsönre a magyar állam készfizető kezességet vállal.

Ajánlatot az a társaság tehet, amelynek az utolsó lezárt üzleti évben a saját tőkéje meghaladta az 5 milliárd forintot, továbbá a kamat- és díjbevétele legalább nettó 600 millió forintot tett ki. Ezen felül legalább egy, a szolgáltatás teljesítéséért felelős, felsőfokú végzettségű vezetővel kell rendelkeznie az ajánlattevőnek.

Az első fordulóra március 9-éig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott társaságokat április 2-áig értesíti az ajánlatkérő. A legolcsóbb – a legkisebb kamatot vállaló – ajánlat lesz a nyertes.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.