Hasít a Regiojet vasúti üzletága

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.10.03. 09:00
Traxx_RJ01

A Student Agency Csoporthoz tartozó Regiojet cseh magánvasút 2019 első félévében 102 millió cseh korona (1,3 milliárd forint) nyereséget termelt, ami hozzávetőlegesen ugyanannyi, mint a 2018-as év egész évnyi eredménye. A vasúttársaság bevétele 905 millió koronát (11,8 milliárd forint) tett ki 2019 első hat hónapjában.

(fotók: Regiojet)

A cég sajtóközleménye szerint a kiváló eredmények főként a nemeztközi járatok nyereségességének köszönhető. A Regiojet magánvasút fő tevékenyége a Prága–Ostrava–Kassa és a Prága–Brno–Bécs/Pozsony nemzetközi vonalakra összpontosul, de a belföldi viszonylatok is erősek, például Prága és Opava között.

A Regiojet vonatain 2019 első hat hónapjában 3,1 millióan utaztak, ami 12 százalékos utasszám-növekedést jelent a tavyli ilyenkor mért adatokkal összevetve. A Regiojet az utóbbi időben jelentős beruházásokat hajt végre a járműállomány modernizálása érdekében: új Traxx MS3 típusú mozdonyokat vesz, folyamatosan jönnek az aradi vagongyártótól vásárolt Astrák is. Szlovákiában a Pozsony és Révkomárom közötti vasútvonalon nemrég vetette be a németektől vásárolt kétszintes szerelvényeket, ugyancsak amiatt, hogy jelentősen nő az utasszám. Jövőre a Regiojet Magyarországra és Ukrajnába is tervez járatokat indítani.

A sárga buszok is jól teljesítettek, a Regiojet márkanév alatt közlekedő buszjáratok is több tízmillió koronás nyereséget hoztak az anyacégnek (pontos számokat nem hoztak nyilvánosságra a Flixbusszal folytatott elég erőteljes konkurenciaharc miatt).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek