Mintha elvágták volna

Kemsei Zoltán   ·   2014.02.16. 11:30
00kicsi

A 3-as villamos felújításával együtt a közműveket is korszerűsítik. Így történt nemrég a Liget téri villamosmegállónál is, ahol azóta már elindult a munka, február 15-étől egy héten át az Élessaroknál cserélik a vízcsövet.

37-es villamos érkezik az Élessarokhoz, hogy aztán helytelen vágányon indulhasson vissza<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A járatok rövidülése típuscserével is járt: a Kőbánya alsóig járó 28-ason ismét Tatrák, az Élessaroknál visszaforduló (és az Őrházig helytelen vágányon közlekedő) 37-esen hannoveri eredetű TW 6000-esek járnak. A három megállónyi egyvágányozás miatt a 37-est ritkítani kellett, azonban Baross kocsiszín már ki tud adni annyi „futárosított” T5C5-öst, hogy itt sűríteni lehetett a menetrendet.

A pótlóbuszok közlekedése viszont annál érdekesebb. Jelenleg az 1-es, 3-as villamosprojekthez kapcsolódóan öt viszonylaton kell autóbusznak járni: az Árpád híd–Bécsi út (és Bogdáni út), a Ferencváros MÁV állomás–Közvágóhíd, a Mázsa tér–Örs vezér tere és a Kőbánya alsó–Új köztemető vonalon járnak autóbuszok. Nem túlzás azt állítani, hogy ami mozog, azt mind kiadják a buszgarázsok, ami igen változatos típuskavalkádot eredményez.

A lezárt régi...

A 28-as villamos hivatalosan még nem szerepel a Futár programban, a megállói kijelzők sem mutatják, ám mivel csak az új rendszerrel felszerelt kocsikat adják ki, a vizuális és a hangos utastájékoztatás a szerelvényeken működik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.