Váltóláz Kőbányán

Kemsei Zoltán   ·   2014.05.26. 07:45
00kicsi

A 3-as villamos felújításának természetes velejárója a kitérők cseréje is, de ami a Liget téren történik, arra tíz éve még halvány reménysugarat se láttunk. A pályával együtt újjászületett egy, gondolatban már rég eltemetett vágánykapcsolat a Kápolna utca felé, és új visszafogó is épül a kiágazástól pár száz méterre. Komoly alépítményi munkák után a visszafogást május 24-én helyezték el, az odavezető sínpár felújítása még várat magára.

A Kápolna utca május 16-án. A váltó helyén kikotorták az alépítményt<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Első pillantásra azonban nem tudja az arra járó, hogy vajon a két útkereszteződés problémáját miként is fogják megoldani. Minden kőbányai lakos összeizzadja magát reggel munkába menet (avagy délután, hogy nem ér oda időben a gyerekért az oviba), amint a Liget tér felé közelít akár autóval, akár busszal. A Kőbányai útról a Kőrösi Csoma Sándor útra tartóknak ráadásul kettős élvezetben lesz részük: először Kőbánya alsó vasútállomás alatt (a Mázsa téri kiágazó váltó bekötése), majd a Kápolna utca torkolatában találkozhatnak útszűkülettel. Az utóbbi hely ráadásul a másik irányban is problémás lehet, a Kápolna utcáról érkező forgalmat valahogy át kell vezetni a Kőrösi Csoma Sándor út és egyben a belső kerületek, a Pongrácz út és a Kőbányai út felé.

A 28-as villamos ideiglenes végállomását is elbontották

A 3-as villamos felújításával több cikkünk is foglalkozik, tekintse meg őket!

Feltúrták Kőbányát
A Zalka egy hónapja
Csak zöld tárcsa lesz a Fehér úton
Kőbánya, ahol mindig zöld (lesz) a fű
Mintha elvágták volna
Mi a helyzet a Kápolna utcában?
Hegymenetben halad a 3-as
Odafent már majdnem kész a 3-as
Mi a helyzet a Kápolna utcában?
Váltó lesz, most kőhalom

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek