100a: kész lesz a hónap végére, állítja a MÁV

iho/vasút   ·   2020.08.22. 09:00
01_100a_karbantartas

A Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakasz átépítése ütemtervnek megfelelően halad, a nyár végére befejeződnek a vonatközlekedést is zavaró munkálatok. A felújítás miatti módosított menetrend augusztus 31-éig van már csak érvényben.

A ceglédi (100a) vonal felújítás keretében, a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakaszon 5,6 kilométeren átépítik a vágányokat, hogy megszüntessék a sebességkorlátozásokat. A távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

(fotók: MÁV)

Májusban kezdődött a ceglédi vonal átépítése és július elejére befejeződött a felújítás első és második szakasza, akkor mindkét vágányon egy-egy kilométernyi szakaszt építettek át. Jelenleg a bal vágány felújítását végzik a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között, a szakasz egy részén az alépítményt már megépítették, most a váltócseréken dolgoznak: a meglévő váltófűtési rendszerek is korszerűbbek lesznek, ennek köszönhetően megelőzhető a váltók lefagyása, és jelentősen csökken az ebből adódó vonatkésés a téli időszakban.

Az augusztus végéig tartó munkálatok során a lehető legkisebb környezeti zajterhelésre törekszenek, de a korszerű földmunkagépek, vasúti és közúti tehergépjárművek, illetve pályafenntartási gépek is kelthetnek a szokottnál erősebb zajt. A Városligeti elágazásnál az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adni a munkaterületeknél a hajnali és éjszakai időszak között.

A MÁV mintegy négymilliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi, 100a vonal Nyugati előtti szakaszának felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabb legyen a vonatok közlekedése.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a még augusztus 31-éig fennálló korlátozásokról, az érvényben lévő menetrendmódosításokról utazás előtt a Mávinform oldalán tájékozódhatnak.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek